vrijdag 18 december 2009
tonijnpaté - feesteten 5
Vandaag een lekkere pâté di tonno.
Het oorspronkelijke recept komt uit het prachtige kookboek van Manuela Darling-Gansser: Onder de Olijfboom.
De Olorososherry maakt het spannend en vol van smaak.
Je kunt hem al een dag van tevoren maken.
Heerlijk met een glutenvrij stukje stokbrood of cracker.
Pâté di Tonno
150 g boter
1 grote ui, gehakt
1 sjalotje, gehakt
400 g tonijn in olie
1 laurierblad
2 blaadjes salie of 1tl gedroogde
10 gezouten ansjovis, uit glas
100 ml Olorososherry
versgemalen zwarte peper
Verhit 50 g boter zacht en laat de ui en sjalot zacht en glazig worden. Dit duurt zeker 10 minuten. Voeg dan de kruiden en de ansjovis toe en na enkele minuten de Olorososherry en laat hem zachtjes verdampen en inkoken tot een dikke saus.
Voeg dan de rest van de boter in klontjes toe en laat langzaam smelten.
Verwijder het laurierblad en doe het botermengsel samen met de uitgelekte tonijn in een keukenmachine. Meng alles zeer goed (ongeveer 5 minuten).
Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
Schep de paté in een mooie kom, dek af en laat opstijven in de koelkast.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
1 opmerking:
Een reactie posten