Als besluit van deze week feesteten een heerlijke glutenvrije appelyoghurtcake, want geen feest zonder taart!
Na vele pogingen ben ik eindelijk tevreden over deze versie van een glutenvrije appelcake.
Hij is gemaakt met amandelmeel, wat prima combineert met appel. De yoghurt maakt het lekker smeuïg. Ik heb ook een schepje kaneel toegevoegd; je kunt natuurlijk ook wat geraspte citroenschil of een scheutje rum en wat noten toevoegen.
Het is een vrij compacte cake, niet super luchtig, volgens mij dat wat de Engelsen dense noemen.
Gâteau de pommes au yaourt
2 grote biologische eieren
250 ml yoghurt
80 g rietsuiker
125 ml zonnebloemolie
220 g amandelmeel
1 el bakpoeder
1 goudreinet, geraspt
Springvorm, 18 cmØ
Verwarm de oven voor op 180˚ C.
Bekleed de springvorm met bakpapier en vet licht in.
Meng het amandelmeel en bakpoeder goed door elkaar.
Mix in een andere kom de eieren, yoghurt, suiker en olie een aantal minuten en voeg de droge ingrediënten toe en roer door elkaar. Schil de appel, haal het klokhuis eruit en rasp grof boven de kom en meng alles goed. Stort het deeg in de bekleedde bakvorm en bak de appel-yoghurtcake in 60-75 minuten gaar en goudbruin in het midden van de oven.
Steek een satéprikker in het midden en kijk of hij er schoon uitkomt. Zo ja, dan is de cake gaar. Zo nee, laat hem dan nog even garen tot de prikker er schoon uitkomt. Als je bang bent dat de cake te bruin wordt, dek hem dan af met aluminiumfolie.
Laat goed afkoelen en bestrooi met poedersuiker. Kopje thee erbij…!!
2 opmerkingen:
Ik heb dit weekend deze appeltaart gebakken en we vonden hem heerlijk! Lekker smeuïg door de yoghurt waardoor het ook minder uitdroogt dan ander glutenvrij gebak. Deze gaan we zeker vaker maken!
dank je wel Saskia.dan moet je ook de gateau au yaourt eens maken van 17 augustus, die is ook zo heerlijk!!
Een reactie posten