vrijdag 11 december 2009

salsa al pomodoro

Vanaf nu kun je geen smoes meer gebruiken om een pot tomatensaus te kopen. Deze basistomatensaus is zó lekker, gemakkelijk en snel dat je in een half uurtje klaar bent. Je kunt variëren met de toe te voegen kruiden, stoof bijv. een laurierblaadje mee of wat verse salie. Je kunt ook een Spaans pepertje fijngesneden toevoegen voor de liefhebber van pittig. De saus is lekker als basispastasaus, maar ook op de pizza of bij gestoomde groenten. Kortom een supersaus! En nog goedkoop ook.

Voor 2-3 personen:

1 ui, fijngehakt
1-2 tenen knoflook, fijngehakt
2 takjes basilicum
1 blik gepelde tomaten (400g)
zout, peper
olijfolie

Verwarm de olijfolie en bak de ui en knoflook zacht en glazig. Voeg de takjes basilicum toe en de tomaten uit blik. Voeg versgemalen peper en zout naar smaak toe en druk de tomaten met de bolle kant van een lepel stuk. Roer alles goed door, breng tot pruttelniveau en laat 20-30 minuten zachtjes inkoken. Klaar voor gebruik!

Geen opmerkingen: