donderdag 17 december 2009

Caponata - feesteten 4


Ook heerlijk en van te voren te maken zijn geroosterde auberginestukjes met cherrytomaatjes. Het is geen “originele” caponata, want het mist het caponata-element bij uitstek: bleekselderij.
Als de aubergine zo gaar is dat ze smelt in je mond, dan is het gerecht goed, ze mogen absoluut niet taai zijn, dus gebruik ruim olijfolie en een smakelijke!

Voor 4 personen als bijgerecht:

1 grote aubergine
10 cherrytomaatjes
2 el kalamata olijven
2-4 el olijfolie
Zout en versgemalen peper

Verhit de oven op 200˚ C.
Snijd de aubergine in stukken van 2-2 cm. Halveer de tomaatjes. Voeg ze samen in een vuurvaste schaal en meng alles goed met de olijven, de olijfolie, zout en peper.
Zet in de oven en bak goudbruin in ongeveer 45 minuten. Zoals ik al noemde proef of de aubergines zacht zijn, zo niet verlaag de oventemperatuur eventueel en laat nog even garen.
Erg lekker op kamertemperatuur!

Ik gebruikte 3 aubergines, dus voor een flink feest verdubbel of verdriedubbel je de hoeveelheden.

Geen opmerkingen: