woensdag 2 december 2009

curry met groenten en kokosmelk


Dit is een heerlijke, zacht-zoete curry uit Sri Lanka die je zo pittig kunt maken als je zelf wilt.
Ideaal om restjes groenten in te verwerken, al dan niet gekookt.
Alle groenten zijn geschikt voor dit gerecht, hou wel rekening met de gaartijd. Een aardappel doet er wat langer over dan een stukje rode paprika. De bedoeling is dat de groenten beetgaar zijn, liefst knapperig.

Elolu kiri hodhi (voor 4-6 pers)

3 koppen kokosmelk
1 ui, middelgroot, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijn gesneden
2 rode pepers, zonder zaad, fijngehakt
½ tl kurkuma
1 stuk pijpkaneel, 5 cm
4 citroenblaadjes of wat citroensap
1 ½ tl zout
750 g schoongemaakte en in stukken gesneden groenten (bijv. bloemkool, aardappel, courgette, doperwtjes, rode paprika)
verse koriander

Breng in een grote pan de kokosmelk aan de kook en voeg al roerende ui, knoflook, pepers, knoflook, kaneel, kurkuma en citroenblaadjes toe. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg het zout toe en de groenten en laat koken totdat de groenten beetgaar zijn. Dus eerst de aardappelen, dan de bloemkool en dan de rest van de groenten.
Je kunt ook in de 10 minuten prutteltijd de aardappels in stukken voorkoken, zodat je alles ineen kunt toevoegen. Of als je restjes gekookte groenten hebt, voeg je deze de laatste 2 minuten toe.
Ik at er volkoren basmatirijst en tomatenchutney bij.

Geen opmerkingen: