zondag 17 januari 2010

geroosterde vanillewalnoten


Even een lekkere en gezonde snack tussendoor.
Ik heb nog een paar kilo walnoten van de herfstpluk en dit leek me een erg goed idee.
Het is snel klaar en walnoten zitten ook nog eens vol met omega3 vetten, zijn goed voor hart- en bloedvaten en de hersenen, kijk maar eens naar de overeenkomstige vorm.
Kortom lekker en gezond!
Het recept komt wederom van Elana’s pantry, echt een super glutenvrij blog!

geroosterde vanillewalnoten

175 g gedopte walnoten
1 el goede olijfolie
2 el agavesiroop
¼ tl Maldon zout
1/8 tl vanillezaad of zaad van 1 vanillestokje

Doe de walnoten met de olijfolie in een skillet, een gietijzeren koekenpan, en zet op het gas. Zodra het begint te sissen, zet je het vuur laag en laat de noten al omscheppende 2 minuten zachtjes bakken. Voeg dan de agavesiroop toe en roer nog eens 2 minuten. Voeg dan het zout en het vanillezaad toe, roer goed en haal van het vuur. Doe de noten in een mooi schaaltje en laat afkoelen. Ze zijn verrukkelijk!

Geen opmerkingen: