Ik ben nu 7 en een half jaar aan het bloggen en ruim 440
recepten verder. Dat zijn er nogal wat.
Steeds vaker bekruipt me het idee dat het tijd wordt om er
mee te stoppen. Niet omdat ik geen inspiratie meer heb, of geen zin, maar omdat
ik een beetje moe wordt van het verheerlijken van voedsel, eten als amusement,
foodporn. Ik wordt er wel eens misselijk van, letterlijk!
Maar ja, het is ook leuk en ik vind het nog steeds fijn om
mijn glutenvrije recepten met mensen te delen, om ze te helpen het glutenvrije
leven makkelijker, gezonder en smakelijker te maken.
Maar toch. Al die leuke, hippe, trendy, vluchtige,
pretentieuze, napratende bloggers en schrijvers. Dat is denk ik waar ik moeite
mee heb. Ik doe er ook aan mee, tot op zekere hoogte dan, maar ik wil niet hip
of trendy zijn voor hipness sake. Mijn blog moet gaan over glutenvrij eten, wat
ik eet, het moet toegankelijk zijn en inspirerend, niet belerend of ingewikkeld
of uitgaand van de zoveelste voedselmythe.
Ik hou van eten en praten over eten, maar vooral over
eerlijk eten. Zo hou ik bijvoorbeeld van het blog van Sophie’s Foodie Files en Glutenfreedelightfullydelicious.
Waarom? Omdat zij laten zien wat zij dagelijks eten, niet teveel gedoe en niet teveel
geklets: eten, eerlijk en lekker. Ook al is het niet 100% glutenvrij.
Wat ik heb bedacht is dat ik dit jaar mijn oude recepten
eens in het zonnetje ga zetten. Bloggen is een vluchtig medium; voor je het
weet verdwijnt een recept naar de achtergrond voordat iemand het gelezen heeft
of zelfs maar gekookt!
Zelf kijk ik nu regelmatig terug en ontdek erg lekkere
recepten die ik al weer vergeten was. Dus wens ik iedereen veel plezier met
mijn terugblik. Sommige recepten ga ik herschrijven, omdat ik nu andere
meelsoorten gebruik bijvoorbeeld of het recept verandert is in de tijd.
Ik ben zelf ook benieuwd!
Misschien heb je een voorkeur voor een oud recept. Laat het
me weten!
KLIK HIER!
After 7 and
a half year of blogging and over 440 recipes posted more and more I get this
feeling of quitting the job.
Not because
I am out of inspiration, but I am getting a bit tired of the glorifying of
food, food as amusement, food porn. Literally, I get nauseous from time to
time.
But
yes, it is also fun and I like the
sharing part of it. To help people make their gluten-free lives easier,
healthier and tastier.
But! All
those fun, hip, trendy, casual, pretentious, parroting bloggers and writers. I
think I have some problem with that. To
a certain degree I follow that stream too,but I don’t want to be hip or trendy
for hipness sake. My blog has to be about eating gluten-free, about what I eat,
inspiring and accessible, not prescribing or following another food mythe.
I love food
and talking about it, but mainly about real food. That is why I love blogs such as
Sophie’s Foodie Files and Glutenfreedelightfullydelicious. Why? Because they
show their daily meals, real food for real people, not too much fuss and
blabbing around.
I thought
it would be nice to highlight my old(er) recipes this year. Blogging is such a
volatile medium: before you know it, a recipe disappears to the background,
before anybody noticing or had a chance to try it.
On a regular
basis, especially now I am working at my book, I revisit old recipes and wow! What
a treasure of very nice recipes I discover! So I wish everyone much fun with the retrospect. I will rewrite
some of the recipes, because I use different flours now or when I improved the
recipe since.
I am
curious myself!
When you
have any suggestions, please let me know!!
I start today with this delicious lentil soup, which I make very regularly.
I start today with this delicious lentil soup, which I make very regularly.
KLIK HIER!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten