Restjes groente kunnen altijd in de soep of in de pastasaus.
Heb je bijvoorbeeld nog een restje risotto kun je daar van alles mee doen, behalve opwarmen en meteen opeten. Je kunt er paprika’s en tomaten mee vullen, maar ook koolbladeren, zoals ik vandaag doe. In de vriezer heb ik nog 2 zalmfilets, die ik marineer en toevoeg, even in de oven en weer een heerlijke glutenvrije maaltijd.
Gevulde koolrolletjes met zalm en risotto (16 stuks)
1 savooienkool
restje risotto, 1 el per blad, ± 500 g
2 zalmfilets, 250 g, ontdooit, in 16 reepjes gesneden.
Verse dille
Citroensap
Peper en zout
Zet een ruime pan met water op het vuur.
Marineer de zalmstukjes in het sap van een halve citroen, versgehakte dille, peper en zout.
Bereid dan de kool voor: (het begint al goed!) Gooi de lelijke buitenste bladeren weg. Breek 16 bladeren af en blancheer ze 5 minuten in een ruime pan met water en zout. Giet af en spoel de bladeren onder de koude kraan. Laat uitlekken. Snijd de dikke kern zoveel mogelijk weg.
Verwarm de oven voor op 180˚ C.
Bak de rolletjes in ongeveer 30 minuten gaar, draai de temperatuur eventueel wat lager als je denkt dat ze te hard gaan.
Ik eet ze met een simpele tomatensaus, waarvan binnenkort het recept!
1 opmerking:
lijkt me lekker!
Een reactie posten