Spannende tijden!
Vandaag mijn boek verstuurd om te worden
gedrukt. Binnenkort is het zover: het Boeddhamum Glutenvrije Kookboek.
Zeker 3 jaar werk, helaas (nog) geen uitgever gevonden die
er brood in ziet. Dus dan maar zelf uitgegeven, wat helaas de prijs zeer heeft
doen stijgen, maar niet getreurd, er komt een downloadbare pdf voor
een fijne prijs. Volgende week meer hierover.
Vandaag een soepje, van een iets te groot gegroeide
courgette, waar moestuinierders vaker mee te maken hebben. Het is nu de tijd
van oogsten en ik kan het bijna niet aangegeten krijgen: courgettes, snijbiet,
haricots verts, venkel, bietjes, wortels, broccoli, sla, basilicum, peterselie
en koriander.
Je hebt nodig:
1 (te) grote courgette van ± 1 kg, in flinke stukken
2 uien, fijngesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
10 steeltjes peterselie, fijngesneden
1 kleine venkelknol, grofgehakt
1 l groentebouillon
1-2 laurierbladeren
1 flinke hand basilicum
1 flinke hand peterselie
1 flinke hand koriander
Verwarm wat olijfolie in een soeppan en voeg de uien toe met
wat zout. Laat de uien heel langzaam, ongeveer 30 minuten, karameliseren,
terwijl je iedere 5 minuten even roert.
Ondertussen was en hak je de overige ingrediënten.
Voeg knoflook en gehakte peterselie toe en laat nog een paar
minuten mee fruiten.
Voeg bouillon, laurierbladeren en de stukken venkel en
courgette toe en breng aan de kook. Laat nog eens 30 minuten zachtjes sudderen
met het deksel op de pan.
De laatste 5 minuten voeg je de verse kruiden toe.
Pureer met een staafmixer en voeg naar smaak peper en zout
toe.
Serveer meteen of met wat verkruimelde feta met za´atar erop.
Today I
sent my book for printing, so very soon it will be available on this blog: the
Boeddhamum Glutenfree Cookbook.
For now it
will only be on purchase in Dutch, but when there is enough interest I will
make an English translation.
A lot of
work, almost 3 years and unfortunately I did not find a publisher (yet). So it
will be a self-publishing edition, but I will also make a pdf to download at a
special price. Next week more.
Today I
made this soup from a tiny bit overgrown zucchini, which I believe people with
a vegetable garden will recognize. Everything is growing so fast and there is
so much to harvest I can’t barely manage to eat it all: zucchini, chard,
haricots verts, fennel, red beets, carrots, runner beans, broccoli, lettuce,
basil, parsley and coriander.
You’ll need:
1 (too) big
zucchini, about 1 kg, in big chunks
2 onions,
finely diced
2 fat cloves
of garlic, finely cut
10 stalks
of parsley, finely chopped
1 small
fennel bulb, roughly chopped
1 l
vegetable stock
1-2 bay
leafs
1 big
handful of basil
1 big
handful of parsley
1 big
handful of coriander
In a big
soup pot add some olive oil and fry the onions on a very low heat for about 30
minutes with a dash of salt. Slowly let it caramelize, stirring every 5 minutes.
In the
meantime you can cut all the other items.
The last 5
minutes add chopped garlic and parsley stalks.
Then add stock,
bay leafs, fennel and zucchini chunks. Bring to the boil and then let it
simmer, with the lid on, for another 30 minutes. Add the chopped herbs the last
5 minutes.
Then puree
with a stick blender and add salt and pepper to your own taste.
Serve as it
is or maybe with some crumbled feta cheese and a sprinkle of za´atar on top.
5 opmerkingen:
Je maakt me heel benieuwd naar je boek, ik wil zeker een exemplaar bestellen!! Zo fijn om glutenvrije GEZONDE recepten te hebben!! Succes met wachten!!!
Dank je Astrid, fijn om te horen, nog even geduld, details volgen binnenkort!
groet, Linda
Congratulations on your book Linda - how exciting! :)
Hi Ina,
thank you so much; it is exciting :-)
Unfortunately not (yet) in English
Linda
Thanks Sophie, take care !! xxx
Een reactie posten