zondag 4 april 2010

curry van bloemkool en doperwten - sooki gobi


Dit is een heerlijk spicy gerecht dat veel gegeten wordt in India. Vaak wordt er nog aardappel aan toe gevoegd. Het is een droge curry. Aangezien ik geen geschreven recepten heb meegenomen uit India, ben ik nu aan het speuren in al mijn kookboeken en op internet om zo goed mogelijk de recepten te herleiden. En koken natuurlijk, ik plaats geen recept wat niet eerst op tafel is verschenen en is goedgekeurd!
Ik heb dit gerecht vooral gebaseerd op een recept uit World Food Café 2.

Curry van boemkool en doperwten

7 el kokosolie
1 -4 gedroogde rode chilipepers
1 ½ tl zwart mosterdzaad
3 tl komijnzaad
1 ½ tl fenegriekzaad
1 mespunt asafoetida
1 bloemkool, 500 g, in roosjes
300 g doperwten, diepvries is ok
1 ½ el fijngesneden gemberwortel
1 tl chilipoeder
7 tl korianderpoeder
2 ½ tl kurkuma
1 ½ tl kardemompoeder
150 ml water
zout

Verhit de olie in een grote braadpan en bak daarin de chilipepers tot ze zwart worden. Voeg dan de kruiden toe tot en met de asafoetida en roer snel door. Ze gaan bijna meteen springen, dat moet. Voeg dan meteen de groentes toe met de rest van de kruiden en roer alles goed door.
Giet het water erbij, breng aan de kook en doe dan een deksel op de pan terwijl je het gerecht zachtjes gaar laat worden op een laag vuur. Prik na 15 minuten in de bloemkool en check het watergehalte en voeg naar smaak zout toe. Als het te nat is, haal het deksel van de pan. Is het te droog en de bloemkool nog niet gaar, voeg wat water toe. Let op, het gerecht gaart nog wat na!
Heerlijk met dal en rijst en een chutney.

Geen opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...