I made this lovely salmon dish the other night.
My sorrel is growing very fast, so before it’s going to flower I decided to make sorrel sauce. And yes, the best way is with fish and a new potato. Simple and rich.
Sorrel sauce (2 pers)
a handful of sorrel leaves
75 ml of crème fraiche
20 g butter
salt and pepper to taste
Warm the crème fraiche and the butter in a small saucepan, together with the finely chopped sorrel and pepper and salt to your own taste. Let it simmer, but not to long, you’ll see the sauce getting some pinkish colour, taste and serve on a piece of seared or poached salmon with cooked new potatoes.
Zuringsaus (2 pers)
een handvol zuringblaadjes
75 ml crème fraiche
20 g boter
zout en peper naar smaak
Verwarm de crème fraiche en de boter, samen met de fijngehakte zuringblaadjes. Voeg peper en zout naar smaak toe. Laat het even rustig sudderen tot je de kleur ziet veranderen tot zacht-roze. Proef en serveer op een mooi stukje gebakken of gepocheerde zalm met een kruimige nieuwe aardappel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten