Deze rode curry pasta is perfect om in de koelkast te hebben
staan en klaar voor gebruik in een fijne Penang curry of in een soepje. Een
schepje curry pasta door je fried rice of door een omelet met wat groente geeft
een enorme smaak explosie.
Gebruik rode paprika als je de pasta voor kinderen gebruikt
of mensen die niet van hete pepers houden.
Je maatlepel is een Chinese soeplepel en dan ook nog eens
met een kop erop.
Rode curry pasta
doe de volgende ingrediënten in de blender en maal tot een
gladde pasta:
2 el rode pepers of dezelfde hoeveelheid rode paprika,
kleingesneden
1 el fijngesneden kaffir lime blaadjes, nerf eruit
1 el fijngehakte galangal
1el lemongrass in ringetjes
1 el ui
1 el knoflook
1 el geroosterde en gemalen komijnzaad
½ el miso
Voeg eventueel een scheutje water toe.
Bewaar in een glazen pot in de koelkast, blijft weken goed. Volgende keer maak ik penang curry met wortelgroentes.
Thai red curry paste
Put the
following ingredients in a small kitchen blender and blend into a smooth paste:
(1
tablespoon is a Chinese soup spoon with a head on it, so don’t hold back but
use a big scoop)
2 tbsp of diced
red chillies or the same amount of diced red bell peppers (for the kids or the
no-heat loving guys)
1 tbsp of
finely cut kaffir lime leaves, without stem
1 tbsp of chopped
galangal
1 tbsp of
lemon grass, small rings
1 tbsp of
onion, chopped
1 tbsp
garlic, chopped
1 tbsp
toasted, ground cumin seeds
½ tbsp of
miso
add some water when it's too thick
Next time I
will make a very tasty penang curry with this curry paste. In the meantime you
can add some to a vegetable omelette or a scoop into your plain pumpkin soup or
into your fried rice.
It will keep for weeks in your fridge in a clean glass pot.
2 opmerkingen:
I made your divine home-made red curry paste & loved it! It is so delicious & very versatile to use too, dear Linda!
A lot of work but so worth it! x
So glad you tried it and loved it !!
xo Linda
Een reactie posten