Makkelijk om te maken, als je maar 2 rijpe, ja alweer, bruine bananen in huis hebt.
Ik heb al een paar versies geprobeerd, gebruik makend van internet en kookboeken, maar deze versie blijft, want lukt meteen en is sappig en toch stevig, zoet, maar niet tè en zonder boter maar met olie.
De cake is het lekkerst als-ie nog wat warm is, besmeer met een laagje (zoute) boter en geniet wederom, van het leven bijvoorbeeld, daar hoef je niets voor te doen!
glutenvrij en graanvrij bananenbrood (12 flinke plakken)
270 g amandelmeel
1el wijnsteen bakpoeder
½ tl zout
60ml agavesiroop
60ml zonnebloemolie
3 eieren, losgeklopt
zaadjes van 1 vanillestokje (ik gebruik van Het Blauwe Huis, kant en klaar)
2 zeer rijpe bananen, geprakt
Verwarm de oven voor op 175˚C.
Doe in een grote kom het amandelmeel, het bakpoeder en het zout, meng door elkaar.
Doe de rest van de ingrediënten, de natte, in een andere kom en meng goed.
Giet dan de natte bij de droge ingrediënten, roer alles goed door elkaar en stort het in een brood- of cakevorm ( 25x11cm).
Zet in het midden van de oven en bak in 50 minuten goudbruin en gaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten